Begeleiding tijdens de zwangerschap

zwangerschap

Ben je zwanger en kan je extra ondersteuning gebruiken tijdens de zwangerschap en na de bevalling? Dan ben je bij Fiom Utrecht op de juiste plek.

Vragen over het aanstaande ouderschap

Wij begeleiden zwangere vrouwen, meiden en hun partners die vragen hebben over bijvoorbeeld huisvesting, financiën, dagbesteding, gezondheid en het aanstaande ouderschap. Het kan ook gebeuren dat je alleen voor de zwangerschap, bevalling of opvoeding staat. Dan komt er veel op je af.  Samen met jou zoeken wij naar hoe jij je kunt voorbereiden op de bevalling en maken we  een plan om het kindje een zo goed mogelijke start te geven.

Stress

Problemen kunnen veel stress geven. Voor de baby is het belangrijk dat hij/zij zo min mogelijk van deze stress meekrijgt. Wij kijken graag mee hoe de stress verminderd kan worden. Praten over je zorgen, wat je bezighoudt en samen zoeken naar mogelijke oplossingen, helpt. We praten ook over de voorbereiding op het aanstaande ouderschap en hoe dit vorm te geven.

Weinig geld

Wij ondersteunen ook bij het vinden van passende huisvesting, als dat nodig is. Fiom Utrecht heeft zelf geen woningen, maar heeft wel contacten met de verschillende opvangvoorzieningen. Aanstaande ouders die weinig geld hebben, ondersteunen wij in het in orde maken van een baby-uitzet. Wij kunnen een aanvraag voor een kledingstartpakket bij Stichting Babyspullen of bij Slimme Boefjes doen.

Lees de ervaring van een andere moeder met begeleiding zwangerschap door Fiom Utrecht.