overFiom

Op wie lijk ik? Ook als kind van een donor kun je vragen hebben over je identiteit. Fiom Utrecht kan je begeleiden bij het vinden van antwoorden en de manier waarop je met die antwoorden kunt omgaan.

Anoniem

Voor 2002 konden donoren anoniem blijven. Tegenwoordig kun je via Stichting Donorgegevens achterhalen wie jouw donor is geweest. Dat kun je zelf doen, of je ouder of de huisarts. Welke informatie je kunt aanvragen, hangt af van wie het doet: jijzelf, een ouder of de huisarts. Beperking hierbij kan zijn dat er weinig gegevens bekend zijn over bevruchtingen die voor 1 juni 2004 hebben plaatsgevonden. Om je donor of halfbroers en -zussen te vinden kun je ook terecht bij de KID-DNA Databank van kenniscentrum Fiom in Den Bosch. Ook is er een stichting voor donorkinderen in Nederland.

Zoekacties

Dit soort zoekacties kunnen je leven behoorlijk op z’n kop zetten, en ook dat van je ouders en/of donor. Wil je graag eens met een buitenstaander praten over je vragen en emoties, dan kun je bij Fiom Utrecht terecht. Ook je ouders en/of donor zijn van harte welkom.