Verwerking van een miskraam of perinatale sterfte

Kinderwensbeer-metbalkjes

Je had je zo verheugd op het ouderschap, maar het is anders gelopen. Je hebt een miskraam gehad, Misschien is je kindje zelfs laat in de zwangerschap of rondom de bevalling overleden. Je rouwt.

Miskraam

Een miskraam komt veel voor in Nederland. Betekent dat dan dat het bij het leven hoort, en je er overeen moet stappen? Het is heel goed mogelijk dat je veel verdriet hebt van de miskraam. Het verliezen van de vrucht kan een heel heftige ervaring zijn. Een gesprek met een maatschappelijk werker van Fiom Utrecht  kan je helpen om ermee om te gaan.

Het overlijden van een baby

Perinatale sterfte wil zeggen dat het kind rondom de bevalling is overleden. Bij Fiom Utrecht kun je terecht voor hulp bij het verwerken van wat is er gebeurd. Hoe te rouwen om het kind dat zo welkom was? En wat betekent het dat je omgeving dit kind niet heeft gekend?

Vragen die bijvoorbeeld bij jou kunnen spelen, zijn:

  • Hoe ga ik om met reacties uit mijn omgeving?
  • Vertel ik wel of niet dat ik zwanger ben geweest?
  • Hoe ga ik om met een nieuwe zwangerschap?
  • Mijn partner heeft een ander rouwproces dan ik. Hoe kunnen we elkaar vinden?

LOTGENOTENGROEP VOOR VROUWEN EN MANNEN DIE TIJDENS DE ZWANGERSCHAP OF RONDOM DE BEVALLING HUN BABY HEBBEN VERLOREN

Leren leven met het verlies van een kind is een onvoorstelbaar moeilijke ervaring.

Naast het intense verdriet om het gemis van je kindje en de onverwachte situatie waar je in zit, kan je het gevoel krijgen dat niemand begrijpt wat je doormaakt. Dat kan heel eenzaam voelen. Daarnaast kunnen vrouwen en mannen verschillend reageren op dit verlies, hoe doe je dat samen?

Deze groep biedt een veilige ruimte voor moeders en vaders om ervaringen uit te wisselen. Je kan je verhaal delen of vooral luisteren. In een veilige en open sfeer kun je mensen ontmoeten die jouw lot delen. Hier kan je troost, hulp en steun vinden.

Tot augustus zal er 1 keer per maand een bijeenkomst zijn. Er zal een thema besproken worden en daarnaast zal er veel ruimte zijn voor uitwisseling.

De avonden worden begeleid door maatschappelijk werker Marjan Kesteloo.

Je bent van harte welkom

Data: 10 april, 8 mei, 5 juni en 3 juli 2019 van 19.30-21.30 uur.

Adres: Pieterskerkhof 16, 3512 JR Utrecht

Voor wie: Inwoners uit de volgende gemeenten kunnen deelnemen: Utrecht, Vleuten, De Meern en Utrechtse Heuvelrug.

Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden is niet nodig, maar mag wel.

Heb je vragen, bel of mail met:

Marjan Kesteloo

06 10787546

m.kesteloo@fiomutrecht.nl

Je kunt bij ons terecht

De maatschappelijk werkers van Fiom Utrecht zijn gespecialiseerd in vraagstukken rondom zwangerschap, kinderwens en rouw. We gaan met je in gesprek en kijken wat jij nodig hebt. We doen kort wat kort kan en lang wat meer tijd nodig heeft. Als je in ons werkgebied woont, dan kun je gratis bij ons aankloppen. Je kunt ons gewoon bellen of mailen voor een kennismakingsgesprek.